Bugun...
SON DAKİKA

AKŞEHİR’DE ÜNİVERSİTELİLERE “ETKİLİ İLETİŞİM VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ” EĞİTİMİ

Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi IEEE Makine Mühendisliği Topluluğu, üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla “Etkili İletişim ve Mülakat Teknikleri” konulu bir konferans düzenledi.
facebook-paylas
 Tarih: 30-10-2025 00:54:29

AKŞEHİR’DE ÜNİVERSİTELİLERE “ETKİLİ İLETİŞİM VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ” EĞİTİMİ

Akşehir Kültür Merkezinde  gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konferansın konuşmacısı, Etkili İletişim Uzmanı ve İletişim Sanattır kitabının yazarı Öğr. Gör. Kerem ÖZTÜRK, öğrencilere iş dünyasına adım atmadan önce iletişim becerilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

“İletişim, iş hayatının en güçlü anahtarıdır”


Sunumunda etkili iletişim, beden dili, empati, mülakat sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve öz güvenin önemi gibi konulara değinen ÖZTÜRK, öğrencilerin iş görüşmelerinde kendilerini doğru ifade etmelerinin kariyer başarısında belirleyici bir faktör olduğunu söyledi.

“Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insan ilişkilerinin gücü ve etkili iletişim becerileri her zaman en değerli sermayemiz olmaya devam edecek. Özellikle gençler, iş hayatına hazırlanırken teknik bilgi kadar iletişim ve yönetim stratejilerine de önem vermeli.”
 
Uygulamalı örneklerle farkındalık oluşturuldu


Konferans boyunca öğrenciler, etkili konuşma, dinleme ve mülakat simülasyonları gibi uygulamalara katılarak teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu. Etkinlikte ayrıca, iş görüşmelerinde yapılan yaygın hatalar ve bu hataların nasıl önlenebileceği üzerine örnek analizler paylaşıldı.

Yoğun ilgi ve sürpriz hediyeler

Konferans sonunda gerçekleştirilen çekilişle katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler, etkinliğin hem bilgilendirici hem de keyifli geçtiğini belirterek, benzer organizasyonların sıkça düzenlenmesini istedi.

IEEE Makine Mühendisliği Topluluğu üyeleri, bu tür etkinliklerle öğrencilerin sosyal ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

  Bu haber 344 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI