Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi, yerel ortak olarak yer aldığı Erasmus+ KA210 projesi kapsamında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen uluslararası bir etkinliğe katıldı.
İklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmeyi amaçlayan proje, yetişkinlere balkonlarda sebze ve meyve yetiştirerek sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyor.
Etkinliğe Slovakya, Slovenya, Almanya ve Türkiye’den katılımcılar katıldı. Münih’te gerçekleştirilen proje faaliyetlerinde katılımcılar, balkonlarda bitki yetiştirme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken, atıklardan doğal gübre (kompost) üretimi ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yeni ürün yapımı konusunda da bilgi edindiler.
Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi müdürü Ramazan Akkurt, projenin çevre bilincini artırmak ve bireylerin küçük alanlarda üretim yapabilme becerilerini geliştirmek açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Akkurt, “Katılımcılar hem doğayla iç içe olmayı hem de evlerinde sürdürülebilir üretim yapmanın yollarını öğreniyorlar. Bu sayede iklim değişikliğiyle mücadelede bireysel katkıların ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.
Projeyle birlikte, çevreye duyarlı üretim alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve toplumda farkındalığın artırılması hedefleniyor.