Yüce Rabbimizin; "Dünyalık telaşlarınız sizi Allahı anmaktan alıkoymasın" (Münâfikûn Suresi 9) İlahi uyarısına kulak tıkarcasına, alarm üstüne alarm kuruyoruz. Allah’ın rızası için kalkılmayan yataktan, dünyalık bir oyun için büyük bir iştahla kalkılıyoruz.
Biz ne ara bu hale geldik, fani bir eğlenceyi Allah’ın rızasına nasıl tercih eder olduk?
KARDEŞLERİM, Her sabah minarelerden “Namaz uykudan hayırlıdır!” sedaları yükselirken, Rabbimiz bizi huzuruna çağırırken evlerimizde çıt çıkmıyor.
Maçı kaçırırsak ne olur? Namazı kaçırırsak ne olur?
Bugün toplum olarak bir hastalığımız olan bu konu üzerinde konuşmamız lazım. Biz nasıl bu hale geldik? Biz neden fani olanı baki olana, dünyalık bir eğlenceyi Allah’ın rızasına tercih eder olduk?
Rabbimizin Nisa Suresi 142. ayetinde buyurduğu gibi, namaza üşenerek ve tembelce kalkan, uykuyu namaza tercih eden bir nesil olmaya doğru sürükleniyoruz.Gelin görün ki aynı insan, dünyanın öbür ucundaki bir futbol maçı için saat 5-6’da hiç üşenmeden yataktan fırlıyor.
Ayetteki üşengeçlik ve tembellik ibadeti lüzumsuz ve yük görme tembelliğidir. Kalbe iyice yerleşmiş bir tembelliktir. Peki tembellik yaparak üşenerekte olsa namazı kılan "münafık" oluyorsa namaza hiç kalkmayan, onu terk eden kişinin durumu ne olur. Yarım yamalak kılanın durumu bu kadar kötüyse, hiç kılmayanın halini siz düşünün.
KARDEŞLERİM, Peygamberimiz "Sabah namazının iki rekât sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır" buyururken; biz o muazzam hazineyi bırakıp fani sevdaların peşinde uykumuzu feda ediyoruz. Yarın huzuru mahşere çıktığımızda, sabahlara kadar izlediğimiz o maçlar ve kupa heyecanları bize şefaatçi olmayacak; önümüze koyulacak ilk amel defteri ve ilk sual namazımız olacak!
İşin asıl trajik tarafı ise, haritada yerini bile bilmediğimiz el kadar ada ülkelerin dünya kupasında bizden daha başarılı olmalarıdır.
Kendimize gelelim. Fani bir eğlence için gösterdiğimiz gayreti, o uykusuzluğu ebedi hayatın için göstermezsek bunun hesabını nasıl vereceğiz?
Sabah camileri garip bırakıp ekranların esiri olmaktan vazgeçmediğimiz sürece, dünyada ne kadar futbol konuşursak konuşalım manen uyanamayacağız.
Cenabı Hak bizleri gaflet uykusundan uyandırsın. Amin.
AKŞEHİR BELEDİYESİ İHALEYE ÇIKAN YERLER