beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...
SON DAKİKA

AKŞEHİR’DE 2026 YILI TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ALANLARI AÇIKLANDI

Akşehir Kaymakamlığı, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, 2026 yılı boyunca ilçede yapılacak açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşleri için geçerli olacak alanları, toplanma noktalarını ve yürüyüş güzergâhlarını belirledi.
facebook-paylas
 Tarih: 15-01-2026 14:33:15

AKŞEHİR’DE 2026 YILI TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ALANLARI AÇIKLANDI

2911 Sayılı Kanun’un 6’ncı maddesi ile Uygulama Yönetmeliği’nin 3’üncü maddesi uyarınca; Akşehir Kaymakamlığı’nın 14 Ocak 2026 tarih ve 10488 sayılı oluru doğrultusunda ilçe merkezinde gerçekleştirilecek toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin düzenlemeler kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre, Cumhuriyet Meydanı toplantı alanı olarak belirlenirken, toplanma yeri Askeri Depo Kavşağı oldu. Yürüyüşler 24 Ağustos Bulvarı (Afyon–Akşehir istikameti), Kız Meslek Lisesi Kavşağı, Doğuş Sokak ve Aziz Perkün Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Dağılışlar ise İnönü Caddesi, Belediye Sokak ve Ulu Cami Caddesi yönlerine yapılacak.

Perşembe Pazarı için toplanma yeri Akkomsan Petrol önü olarak belirlendi. Yürüyüş güzergâhı Eski Cezaevi Kavşağı’ndan Zafer Kavşağı istikameti üzerinden Perşembe Pazarı’na dönüş şeklinde planlandı. Toplantı alanı Perşembe Pazarı olurken, dağılışlar Tarık Buğra Caddesi, Toprakkale Sokak ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı yönlerine yapılacak. Ancak Perşembe günleri halk pazarı kurulması nedeniyle bu alanda toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyecek.

Gazi Mahallesi toplantı ve gösteri yürüyüşleri için ise toplanma yeri Eski Devlet Hastanesi Kavşağı olarak açıklandı. Yürüyüşler Gazi Bulvarı üzerinden Gazi Mahallesi Pazar Yeri’ne yapılacak. Dağılışlar Şehit Yaşar Soylu Sokak ve Gazi Caddesi yönlerinden sağlanacak. Pazar günleri halk pazarı kurulması sebebiyle bu alanda da toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyecek.

Ayrıca afiş ve pankartların, yürüyüş güzergâhları ve toplantı alanları üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi ile Akşehir Belediyesi tarafından belirlenecek alanlara asılabileceği bildirildi.

Akşehir Kaymakamlığı yetkilileri, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin belirlenen alan ve güzergâhlar çerçevesinde, mevzuata uygun şekilde yapılmasının kamu düzeni ve güvenliği açısından önem taşıdığını vurguladı.

 

  Bu haber 188 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI