escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...
SON DAKİKA

AKŞEHİR’DE “HUKUKİ AMA ETİK DEĞİL” TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE

Akşehir’de memuriyete geçiş iddiaları kamuoyunda yeniden tartışma konusu oldu. Yerel seçimlerin ardından belediyede bazı isimlerin özel kalem üzerinden memur kadrosuna geçirildiği yönündeki iddialar, geçmişte yapılan açıklamaları da tekrar gündeme taşıdı.
facebook-paylas
 Tarih: 02-03-2026 12:16:37  -   Güncelleme: 02-03-2026 13:52:37

AKŞEHİR’DE “HUKUKİ AMA ETİK DEĞİL” TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE
Türkiye’de memur olmanın zorluğu bilinen bir gerçek. Gençler yıllarca KPSS’ye hazırlanıyor, yüksek puan alsalar dahi atama bekliyor. Kurum sınavları, mülakatlar ve kadro sınırlamaları nedeniyle binlerce başarılı aday hak ettiği göreve kavuşamıyor. Birçok genç ise “bir umut” diyerek özel sektörde çalışmak zorunda kalıyor.
“Kolay yol” iddiası
Kamuoyunda uzun süredir konuşulan bir yöntem ise, seçim sonrası belediyelerin özel kalem kadroları üzerinden yapılan atamalar. İddialara göre, seçim sürecinde adayın yanında yer alan bazı isimler, seçim kazanıldıktan sonra özel kalemde görevlendirilip kısa süre içinde memur kadrosuna geçiriliyor.
Son 20 yılda şehirde de benzer uygulamaların yaşandığı, o dönemlerde bu yöntemin sert şekilde eleştirildiği hatırlatılıyor.
Ekim 2024’teki açıklama yeniden gündemde
Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal’ın Ekim 2024 tarihli belediye meclis toplantısında yaptığı açıklama ise tartışmaların merkezinde yer aldı. Bir meclis üyesinin sorusu üzerine Başkan Köksal’ın şu ifadeleri kullandığı belirtiliyor:
“Hukuki olsa da etik olmayan bir işi ben yapmam. Açık söylüyorum, bir gün böyle bir şey olursa ‘Başkan kendinle çeliştin’ diye bana hesap sorun.”
Bu sözlerin ardından, seçim sonrası gerçekleştiği iddia edilen atamalar kamuoyunda “çelişki” tartışmasını başlattı.
“Gençlere ne diyeceğiz?”
Eleştirilerde şu sorular öne çıkıyor:
KPSS’ye yıllarca hazırlanan gençlere ne mesaj veriliyor?
Liyakat yerine yakınlık mı esas alınıyor?
Geçmişte eleştirilen bir yöntem bugün neden uygulanıyor?
Kamuoyunda, “Dün eleştirilen uygulamalar bugün savunuluyor mu?” sorusu dillendiriliyor.
Beklenti: Şeffaflık ve açıklama
Konuya ilişkin belediye yönetiminden kamuoyunu tatmin edecek açık ve net bir bilgilendirme yapılması bekleniyor. İddiaların doğru olup olmadığı, yapılan işlemlerin hangi mevzuata dayandığı ve süreçlerin nasıl işletildiği konusunda açıklama yapılması, tartışmaların netleşmesini sağlayacak.
Akşehir kamuoyu ise şu noktada birleşiyor:
Hukuki olmak tek başına yeterli mi, yoksa kamu yönetiminde etik ve liyakat ilkeleri daha mı belirleyici olmalı?
Tartışma büyürken, gözler belediye yönetiminden gelecek açıklamada.
Haber Merkezi 
Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal haberimize yaptığı yorumda cevabını belirtti. 
  Bu haber 528 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI