Bugun...
SON DAKİKA

Temel Prensipler: 3 KILIF MI? KİTAP MI? KADER KİTABI MI?

 Tarih: 26-05-2024 16:01:00
HASAN BASRİ HÜRATA

Yaş yetmiş olunca olduğu kadar bazı şeyleri/olayları hafızamızda tutuyoruz.

“Bir insanın biriktirdiği en önem şey insandır” derler. Ama olaylardan da kurtulamıyoruz.

İran Cumhurbaşkanı’nın elim bir helikopter kazasında vefatı bazı şeyleri hatırlamama vesile oldu.

Bu uçak veya helikopter kazalarına önce bir göz atalım.

17 Şubat 1959 Türk Hava Yolları Londra kazası, 17 Şubat 1959 gününde Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Adnan Menderes'in içerisinde bulunduğu Vickers Viscount 794 tipi "TC-SEV" uçağının Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kuracak Londra Antlaşması için İngiltere'ye doğru giderken düşmesi olayıdır.

Bu kazada Başbakan Adnan Menderes kazadan kurtulacak ancak cellad’ının ilmeğine teslim olacaktır.

 Ziya-ul Hak Suikasti (1988)

Ziya-ul Hak, 17 Ağustos 1988’de Pakistan semalarında iken içinde bulunduğu uçağın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Patlamada ölen 27 kişinin arasında Pakistan Genelkurmay Başkanı ve ABD’nin Pakistan Büyükelçisi de bulunmaktaydı.

Patlamanın sabotaj olduğu kesinleşirken bugüne kadar failine dair kesin bir kanıt bulunamadı. Bu suikastın ABD, İsrail veya Sovyetler Birliği tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

17 Şubat 1993

Eşref Turgut Bitlis (1 Nisan 1933 – 17 Şubat 1993) Türk asker. Eski Jandarma Genel Komutanı. 17 Şubat 1993 tarihinde bindiği uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

11 Eylül 2001 günü Usame Bin Ladin'e bağlı teröristlerce kaçırılan iki yolcu uçağı, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelere özenle hesaplanmış noktalardan çarpmışlardır. Meydana gelen patlamalar sonucu her iki kule de çökmüştür. Üçüncü bir uçak Washington, DC'deki Pentagon binasına çakılmıştır.ABD bunu gerekçe göstererek Orta Doğu’ya Arap Baharı bahanesi ile yerleşecektir.

 Isparta'ya 29 Kasım 2007 günü saat 23.20'de havalanması gerekirken, Priştine seferinden geç dönmesi nedeniyle 30 Kasım'da saat 00.51'de toplam 50 yolcu ve 7 mürettebat ile İstanbul'dan kalkan KK4203 sefer sayılı uçak, saat 01.36'da Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Isparta'ya 18 km mesafedeki Keçiborlu'da düştü. Atlasjet Hava Yolları başkanı Tuncay Doğaner kazadan kimsenin sağ kurtulamadığını açıkladı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki bir fizik konferansına katılmak üzere uçakta bulunan nükleer fizikçiler Engin Arık, Fatma Şenel Boydağ ve yanlarında bulunan 4 akademisyen kazada hayatını kaybedenler arasındaydı.

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı; 19., 20. ve 23. dönem TBMM Sivas milletvekili; Büyük Birlik Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta şüpheli şekilde öldü.

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin, Moskova'dan St Petersburg'a giderken düşen uçakta beraberindeki 9 kişi ile birlikte dün hayatını kaybetti. 23 Ağustos 2023, Kuzhenkino, Rusya

Seyyid İbrahim Reisülsedati bilinen adıyla İbrahim Reisi, İranlı muhafazakâr bir politikacı, hukukçu ve İran'ın günümüzdeki cumhurbaşkanıdır. İran'da resmî seçim sonuçlarına göre ülkenin 8. Cumhurbaşkanı seçilmiş-tir. Doğum: 14 Aralık 1960, Meşhed, İran Ölüm tarihi ve yeri: 19 Mayıs 2024, Dizmar forest, Hüdaaferin şehristanı, İran

Bu olaylar zinciri ya kılıfına uydurulmuş ya da kitabına uydurulmuş kusursuz görünmektedir.

Ancak bu olayların gerçek niyetler ve oluşumları ile ilgi asıl kararı C. Hakk verecektir.

“  O gün kimseye, hiç mi hiç zulmedilmez. Size ancak işlemekte olduğunuz şeylerin karşılığı verilir.” Yasin 54

-Mirim bu olaylarda ki temel prensip ne?

-Bazen bir de bazı insanlar hak adına haksızlık yapmaktan çekinmezler. Eğer şu olaylarda bu prensibe sığınarak haksızlık yapmışlar ise C. Hakk bir miskal iyiliği de kötülüğü de karşılıksız bırakmaz. Amelinden dolayı da hiçbir kuluna zulmetmez.

 

  Bu yazı 1356 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI