Bugun...
SON DAKİKA

500 Bin Sosyal Konut Geliyor!

 Tarih: 25-10-2025 23:40:00  -   Güncelleme: 25-10-2025 23:43:00
KAYA SERT

500 Bin Sosyal Konut Geliyor!

“Evim Yok” Diyenlere Müjde! Türkiye’nin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Başlıyor

Türkiye, tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğine hazırlanıyor. Toplam 500 bin yeni sosyal konut projesiyle, “evim yok”, “kira çok yüksek”, “artık bir yuvam olsun” diyen yüzbinlerce vatandaşın hayali gerçeğe dönüşüyor.

Proje kapsamında İstanbul’a 100 bin, Ankara’ya 31 bin, İzmir’e 22 bin, Gaziantep ve Konya’ya 14’er bin, Şanlıurfa’ya 13 bin, Diyarbakır’a 12 bin konut kazandırılacak. Diğer illerde ise toplam 295 bin konut inşa edilerek, ülkenin dört bir yanında dar gelirli ailelere nefes aldırılacak.

Bu dev sosyal proje, sadece bir barınma hamlesi değil, aynı zamanda ekonomiye canlılık kazandıracak bir kalkınma adımı olarak görülüyor. İnşaat sektöründen yerel esnafa kadar birçok alanda istihdam sağlayacak proje, konut fiyatlarının düşürülmesi, kira artışlarının frenlenmesi ve enflasyona konut etkisinin azaltılması gibi kritik hedeflerle hayata geçiriliyor.

Konutlar emeklilere, şehit ve gazi ailelerine, gençlere ve dar gelirli vatandaşlara özel kontenjanlarla satışa sunulacak. 1+1 ve 2+1 daireler, aylık 6.750 TL’den başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme kolaylığıyla verilecek. Daireler 55 metrekare, 65 ve 80 metrekareden oluşmaktadır. 

500 bin ailenin yüzünü güldürecek bu büyük adım, Türkiye’nin sosyal devlet anlayışının en somut örneklerinden biri olarak tarihe geçecek.
Yıllardır ev sahibi olma hayali kuran milyonlar için umut kapısı aralanıyor.

“Bir ev bir yuva, bir yuva bir gelecek demektir.”
Bu projeyle sadece evler değil, geleceğe güvenle bakan yüzbinlerce umut da inşa ediliyor.

  Bu yazı 112 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI